Resultaat van recruitment – Doorlooptijden

Doorlooptijden in het recruitmentproces

‘Time to hire’ en ‘Time to fill’ twee engelse begrippen die een belangrijke indicator zijn voor het recruitmentproces.

Time to hire = de doorlooptijd voor een kandidaat. Dit meet je door de tijd tussen het moment van de eerste sollicitatie van de kandidaat en het moment dat de kandidaat het aanbod accepteert te meten. Idealiter duurt deze periode 10 tot 30 dagen.

Time to fill = de doorlooptijd voor een opdrachtgever. Dit meet je door de tijd tussen het moment van het aanleveren van de vacature door de lijnmanager of opdrachtgever tot de acceptatie van het aanbod door de kandidaat.

Interessant om te bedenken is dat de conclusie die je trekt op basis van de doorlooptijden, beide wel een ander onderdeel van het proces zijn. Althans, in de evaluatie van de ‘Time to hire’ meet je hoe strak het proces verloopt binnen de organisatie van sollicitatiegesprek tot aan een ondertekende overeenkomst en meet je eventueel de reactiesnelheid van de kandidaat en de contactmomenten van de organisatie in deze periode.

Als je kijkt naar de ‘Time to fill’ neem je ook nog de tijd mee die je nodig hebt gehad om de kandidaten te vinden en te spreken.

Zorg er daarom voor dat je, wanneer je begint aan jouw functie als recruiter, je vanaf de eerste dag goed ingewerkt raakt in het CRM systeem. Daarin houd je bij wanneer je iemand gesproken of gemaild hebt, maar ook alle andere stappen die je doet om een vacature te vervullen.